Познание за ставите с Флексодон®C

zashto-kolagenat-e-vajenСпоред статистиката всеки пети пациент, търсещ доктор, се оплаква от болки в ставите. На първо място това са възрастни хора, но и млади страдат от ставни болки. Обикновено болките в ставите се активизират през пролетта или когато застудее. Понякога през нощта стават нетърпими. Някои стави болят по-силно сутринта, след като са били по-дълго време в неподвижно състояние. Болката в коленните стави се засилва вечер или след физическо натоварване, което е признак за артроза на ставите. Основна причина за заболяването на ставите са проблеми с кръвоносната система и неизлекувани травми. Непосилните тренировки и постоянната мускулна активност предизвикват болки в ставите. Всичко трябва да е с мярка, защото лечението на ставите е сложно и с успех, който не е напълно гарантиран.
Много пациенти смятат, че и без лечение ставната болка ще премине. Истината е друга. С времето болестите на ставите прогресират, затова не трябва да има никакво забавяне. Необходима е и профилактика. Трябва правилно хранене и грамотно разпределение на физическото натоварване. Основно трябва да се ядат морски продукти, които са източник на фосфор и съдържат важни за ставите киселини. Не трябва да се забравят млечните продукти.
Десет процента от населението на планетата е с болни стави, но оптимално лечение още не е открито. Споровете между лекарите за преодоляването на артрозата продължават. Симптоматичните лекарства, които не отстраняват причините за заболяването, помагат за намаляване на болката. Всяко лечение на артрозата в коленните стави започва с такива препарати, тъй като други лекарства могат да засилят болезнените усещания. За да се премахне болката, се приемат и противовъзпалителни средства, които забавят протичането на болестта и намаляват острата болка.

Болестите на ставите са проблеми на милиони хора. Артрозата е хронично заболяване на обмяната на веществата, което се съпровожда с деформация на костните повърхности. Главната причина за артрозата е нарушаване на храненето на костите поради повреда или изменение на проходимостта на съдовете. Причината се установява с лабораторни изследвания – общ и специфичен анализ на кръвта, след което се прави консултация с уролог или гинеколог за изключване на възможна инфекция. Важно е да се определи доколко поразени са ставите и какъв е темпът на развитие на болестта.

Артрозата на ставите може да се идентифицира по няколко основни признака, които позволяват да се разграничи от други костни болести. При артрозата пациентът чувства болката в дълбочина на ставата. Болката се засилва при физически и спортни натоварвания и затихва след осигуряване на покой. Чува се и хрускане в ставата, а след това се намалява подвижността. Сутрин е тежко разгъването и раздвижването, след това ставите се разработват, но болката не стихва, а вечерта се усилва. Най-често са засегнати  тазобедрената, колянната става и първите фаланги. Понякога болката е непоносима и пациентите са съгласни с продължителното лечение. Но преди заболяване е важна и профилактиката – нормален живот и правилно хранене.

Глюкозамин и хондроитин са естествени вещества, намиращи се в човешкото тяло. Те са основните компоненти на ставния хрущял и други съединителни тъкани. В човешкото тяло тези вещества са важни за поддържане на тяхната гъвкавост и сила. Въз основа на тези характеристики комбинацията от глюкозамин, хондроитин и витамин C подпомага поддържането на нормалната структура и функция на ставния хрущял.

Какво представлява Флексодон®C?

Флексодон®C подпомага защитата на хрущяла и образуването на колаген за нормалната функция на ставата и съдържа комбинация от глюкозамин, хондроитин и витамин С. Една таблетка съдържа 500 mg глюкозамин сулфат, 100 mg хондроитин сулфат и 20 mg витамин C. За ежедневните нужди са необходими средно 3 таблетки. Всеки от компонентите е показал недвусмислена полза за поддържане на нормална структура и функциониране на ставния хрущял при хора  в напреднала възраст, с наднормено тегло или подложени на свръх натоварване. Когато се приемат в комбинация, всеки от компонентите усилва и допълва ефикасността на другия. Флексодон®C осигурява дълготраен комфорт на ставите. За оптимален ефект се препоръчва да се приема Флексодон®C в продължение на 3 месеца. Препоръчително е курсовете да се повтарят пролет и есен.